Viileiden sadepäivien puuhaa

Ruokapöydän uusi maali kuivumassa.
Äänikirjat on ihana asia. Kun puuhastelee rauhassa kotosalla, on mukava samanaikaisesti kuunnella tarinoita. Lainasin kirjastosta Lars Svedbergin lukeman Hercule Poirot -tarinan. Siinä samalla oli kiva rauhassa hioa ja maalailla keittiön pöytää. Maalaaminen on hauskaa hommaa, mutten vaan muista venytellä tai vaihdella asentoa tarpeeksi usein, kun oikein keskityn johonkin hommaan. Siinäpä sitten huomaa tehneensä, kun selkä jumii ja lonkkia juilii. Jotain tekoa voi tietysti olla silläkin asialla, että tämän viikon olen töissä, ja istun pitkiä aikoja paikallani. Kun siellä on ihan sama juttu, en vaan muista vaihdella asentoa ennen kuin johonkin kohtaan jo sattuu.

Koska maalaaminen on kivaa, ja siinä niin konkreettisesti näkee työnsä tuloksen, päätin, että tänä kesänä maalataan pöydän lisäksi vielä kylppärin kaappi sekä nuo keittiön tuolit ja lakataan lipaston kirjoitustaso. Kyllä ne tosin kaipaakin jo vähän kohentamista. Toivottavasti vaan innostus riittää sinne asti. Onneksi on vielä jokunen viikko lomaa jäljellä, niin ehtii puuhastella. :D Ja jos kelit pysyvät samanlaisina kuin tähän asti, on mukavaa olla kotona lämpimässä maalaamassa ja kuuntelemassa hyviä tarinoita.

Viileät ja kosteat ilmat ovat minulle myrkkyä Raynaudin oireyhtymän takia. Mulla on aina muutenkin kylmä, mutta kun ulkona on viileää, Raynaud kyllä antaa kuulua itsestään. Eilenkin päällä oli t-paita, neule ja takki, ja siitä huolimatta olivat kynnenaluset ihan siniset ja sormet kipeät. Ei tullut pieneen mieleenkään, että heinäkuussa olisi pitänyt olla hanskat kädessä! Heinäkuussa. Hanskat.

Ei että odottaisin kovia helteitäkään, kun sitten turpoaa sormet ja varpaat. Ja kädet hikoaa. Tällaista tämä elo on näiden tautien kanssa. Mullahan on lääkitys Raynaud'iin, joten se pitää kyllä suurimmat värivaihtelut, verisuonien supistelut ja siten osan kivuistakin aisoissa. Yleensä.

P.S. Onko joku muuten jo huomannut, että pidän vihreästä? Blogin värimaailma on vihreä ja huomaan, että kotiinkin valikoituu kaikenlaista virheää tavaraa. Pöydästä piti tulla keltainen, mutten löytänyt haluamaani keltaista sävyä, niin siitäkin tuli vihreä. :)

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli