Kesälomareissuja

Hoh hoijaa! Nyt on tehty kesälomareissuja. Kahtena viikonloppuna on tehty reissu eri puolille Suomea. Vaikka onkin mukavaa nähdä sukulaisia ja uusia paikkoja, on matkustaminen myös rankkaa. 

Kipuilun näkökulmasta katsottuna junamatkustaminen on mukavampaa ja tilavampaa kuin bussimatkustaminen. Lyhyellä matkalla bussikin käy, mutta siinä on jalkatila pienempi ja liikkumismahdollisuudet rajoitetummat. 

Kipuilevat lonkan jänteen kiinnityskohdat sekä alaselkä huusivat hoosiannaa päivän kävelyn jälkeen, vaikka kuinka yritettiin ottaa rauhallisesti Turun keskiaikaisilla markkinoilla. Mukulakivikadut, hiljainen kävely, seisoskelu ja toistuva liike ei vaan tee hyvää lonkille eikä selälle. Onneksi hotellin sänky oli mukava. Silti oli mukava käydä ja yritetään päästä sinne toistekin.

Ritari Rohanin hevosturnajaisissa Turun keskiaikaisilla markkinoilla.

Lappeenrannassa sukuloidessa tuli tsempattua, eikä kivut iskeneet päälle. Siellä liikuttiin myös paljon autolla eikä tullut pitkiä kävelylenkkejä tehtyä. Oli kuitenkin pakko käydä linnoituksella ja satamassa katsomassa kaupunkia kesällä. On se vaan nätti ja Saimaa kaunis.

Lappeenranta Linnoituksen muureilta katsottuna.
Lappeenranta on kaunis kesällä, ja oli ihanaa pulahtaa Lemillä Kivijärveen uimaan. Vaikka kylmäähän se vesi oli, vaikka ilman lämpötila olikin 29 astetta. Jotenkin siihen mökillä käyntiin kuuluu aina se uinti ja järvi, vaikka tiedän, että Raynaud-oireet ärsyyntyy kylmästä vedestä ja kuumasta saunasta.

Lemin Kivijärvi.
Kotona, kun rentoutui, iski vuorokauden kestävä jumalaton särky päälle. Sitä tuli kaikesta huolimatta tehtyä liikaa. Silti, en vaihtaisi reissua mihinkään, vaikka näistä reissuista maksaa kivuliaina päivinä. Elämästä pitää muistaa myös nauttia. Yritän muistaa pitää tasapainoa kivun ja levon välillä, mutta silti välillä pitää tehdä mukavia asioita ja maksaa niistä perästäpäin. :)

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli