Hartialihakset auki faskiapallolla

Mulla on uusi ystävä - faskiapallo! :D Se on painava umpikuminen punainen pallo. Työkaveri toi töihin näytille hankkimansa faskiapallon. Kokeilin sitä, ihastuin ja kävin heti samana iltana hankkimassa sellaisen. En kylläkään käytä sitä lihaskalvojen manipuloimiseen vaan hartialihasteni aukomiseen. Se on siihen aivan ihanteellinen väline. Millään muulla tavoin en ole samalla tavalla pystynyt hieromaan hartioitani auki.

Käyn seisomaan selkä seinää vasten ja laitan pallon hartioiden ja seinän väliin. Siitä vaan rullaamaan lapaluun reunan viertä ja hartialihakset rutisevat ja poksuvat. Noita kohtia on itse niin hankala aukoa eikä sitä voi koko ajan pyytää jotakuta hieromaan hartioita.

Tiedän, että faskiamanipulaatio ja -rullailu on kuuminta hottia tällä hetkellä. Mun tieto asiasta on aika lähellä nollaa, mitä sitä nyt kuulee ja näkee ihmisten rullailevan kehoaan eri puolilta. On mullakin fysioterapeutti avannut lihaskalvoja. Itse en kuitenkaan uskalla käydä kovalla pallolla rullailemaan mitään faskiapisteitä pallon mukana tulleen ohjeen mukaisesti. Lueskelin pallon kuvallista käyttöohjetta, mutta ajatuskin noiden liikkeiden toteuttamisesta sattui! Ei tullut mieleenikään maata kivikovan pallon päällä ja rullailla alaselkääni. Hartioiden hierominen pallolla seinää vasten rullaillen riittää minulle.

Mun kropanhoitorituaaleihin on siis tullut uusi väline, faskiapallo. Selkänikamat availen pilatesrullan avulla, ja piikkimatolla rentoutan lihaksia. Muuten venyttelen lihasjumeja, seison yhdellä jalalla ja teen muita annettuja harjoitteita. Pilatestunneilla käyn säännöllisesti. Samalla, kun kropan asennot korjaantuvat, tulee aina uusia paikkoja, jotka vaativat huomiota, jumiutuvat tai hajoavat. Kuten nyt vasen ranne ja vaseman lonkan lihakset - tai ehkä sama insertiitti kuin oikeallakin. Pitää vaan uskon riittää, että parempaan suuntaan ollaan menossa. Lopulta. :)

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli