Uusia ranneongelmia

Minulle on ilmestynyt ranneongelmia vasempaan ranteeseen. No, ainahan noita ranneongelmia on ollut, mutta lähinnä joko heikkouden tai rasitusvammojen muodossa. Nyt uutena on tullut se, että vasen ranne menee paikoiltaan.  En satavarmasti toki tiedä, mitä siellä tapahtuu, mutta oletettavasti jonkinlainen subluksaatio tai dislokaatio siellä on, sillä ranne poksahtaa tai vääntyy, kipeytyy ja siihen tulee jatkuva särky. Lisäksi sormiin nipistelee ja niihin tulee puutunut tunne.

Ensimmäisen kerran (ainakaan miesmuistiin) se napsahti oikein kunnolla. Minulla oli pahvilaatikko, jossa oli villapaitoja. Ei ollenkaan painava, sillä villapaidathan nyt vievät ihan tuhottomasti tilaa painoonsa nähden. Aloin nostaa sitä kaapin ylähyllylle ja siinä oli pakko korjata otetta, ettei sormet jääneet kaapin ja laatikon väliin. Siinäpä sitten kuului kovalla äänellä poks-poks ja ranteeseen sattui oikein kunnolla. Sain kuitenkin työnnettyä laatikon kaappiin.

Nämä ongelmat tuppaavat minulla tulemaan ja menemään itsestään, joten menin normaalisti illalla nukkumaan ja pistin lepolastat käsiin. Oletin,että aamulla ongelma on ratkennut itsestään. Eipä ollutkaan.  Paketoinkin vasemman ranteen sitten oikein kunnolla työpäivää varten.

Painehanskan, sormitukien ja pitkän rannetuen päälle kääräisin kylmäpakkauksen. Sain hyvän idean köyttää sen vanhalla vyöllä ranteen ympäri, joten kylmäpakkaus pysyi paikallaan, vaikka tein koneella hommia. 

Käsi on tietokoneen näppäimistön päällä ja ranteen ympärillä on vyöllä köytetty kylmäpakkaus.


Hoidin rannetta koko työpäivän ja sen jälkeen otin sormitukia pois, joten siis rannetuetkin piti ottaa pois tieltä. Siinä sitten vähän nojasin pöytään ja rannepa iloisesti poksahti ja meni takaisin paikalleen. Sepä siitä sitten sillä kertaa!

Tänään on ollut ikävä kipupäivä. Koko kroppa on jotenkin löysä ja kivulias jo heti aamusta. Pärjäsin kuitenkin vielä töissä. Kun lopettelin päivää ja pakkasin tavaroita pois, napsahti vasen ranne. Ei poksahtanut samalla tavalla kuin viime viikolla, mutta tässä sitä taas ollaan. Ranne on kivulias ja särkevä ja sormia tikustelee.

Ikäväähän tässä on se, että vasen käsi on itseasiassa minun parempi käteni, vaikka olen oikeakätinen. Puristusvoima on vasemmassa kaksi kertaa se, mitä oikeassa. Kummassakaan puristusvoimaa ei ole kovinkaan paljon, viimeisen "virallisen" mittauksen mukaan kolme vuotta sitten, vasen oli 10 kg ja oikea 5kg. Vasen käsi oli myös parempi karkeamotorisessa testissä sekä kolmisormiotteessa ja avainotteessa. Näitä siis testattiin, kun HUSin fysiatrian poliklinikan kautta minut lähetettiin toimintaterapeutille testeihin hypermobiliteettisyndrooman ja oireiden kartoittamisen takia.

Tietysti tämä kaikki on hms:n takia tapahtuvaa, mutta toivoisin käsieni kestävän loppu elämän ajan. Elämä on välillä ihan tarpeeksi haastavaa nykyistenkin ongelmien kanssa. 


Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli