Treeniä, särkyjä ja mustelmia

Nyt on neljä vuorokautta harjoiteltu uudelleen kävelemistä ja jalan oikeanlaista nostamista, ja sen kyllä huomaa! Lonkan insertiitti särkee oikein todella ja alaselkä on huonompana kuin aikoihin. Kesä on ollut suht kivuton, ainakin viime kevääseen verrattuna. Mietinkin tässä, että olenko varonut tuota kipeää lonkkaa ja huomaamatta opetellut nostamaan oikeaa jalkaa väärin. Ja nyt, kun taas kävelen normaalisti, kivut palaavat. Testaan asiaa seuraavaan fysioterapiatapaamiseen asti syyskuun alussa.

Ei ole muuten helppoa opetella kävelemään eri tavalla. Varmasti osan aikaa kävelen edelleen väärin, mutta ainakin asiaan keskittyessäni pystyn käyttämään jalkaani ja lonkkaani oikein. Onneksi on särkylääkkeitä,  niiden voimalla mennään. Yöksi tuen lisäksi itseni tyynyjen ja peittojen väliin, niin asento pysyy tukevana ja selkä tuettuna. Ostin kesällä Lidlistä vartalotyynyn, ja siitä on ollut yllättävän paljon apua nukkumiseen. Hankin myös kompressioshortsit, joita on ollut kätevä käyttää hameen tai mekon alla, ja ne tukevat lonkkaa.

Mun elämäni on viimeisen vuoden aikana muuttunut tosi paljon. Olen elänyt kipujen kanssa jo vuosikaudet, mutta vuoden sisällä on muiden ongelmien lisäksi tulleet selkä- ja lonkkakivut. Olen kuitenkin myös saanut hms-diagnoosin, selkäni on magneettikuvattu ja sen ongelmat selvitetty sekä Raynaud-diagnoosini on vahvistettu. Olen saanut todella paljon apuja fysioterapiasta, PhysioPilateksesta ja lääkäreiltä, etsinyt ja saanut lisätietoa sekä oppinut paljon itsestäni.

Olen myös oppinut huomaamaan asioita, joita en ennen tajunnut. Saan muunmuassa todella helposti mustelmia. Ja niitä riittää. Saan mustelmia kaikenlaisista omituisista asioista, kuten farkkujen sisäsaumoista tai avokassukkien saumoista, kun jalat turpoavat kesäkengissä. Tietysti niitä tulee siten, etten edes huomaa, mistä mustelmani tulevat. Kesällä tähän kiinnittää huomiota, kun käyttää hametta tai shortseja. En minä kylläkään kovin paljon jaksa välittää, olkoon mustelmia, käytän silti haluamiani vaatteita.

Viirut jalkapöydissä, mihin avokassukat on tehneet mustelmat.

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli