Tutkimuksia adrenaliiniongelmieni takia

Kirjoittelin joku aika sitten näistä minun adrenaliinireaktioistani. Kävin tällä viikolla lääkärillä uusimassa reseptejäni ja juttelin niistä samalla lääkärin kanssa. Hän patisti minut verikokeisiin ja ensi viikolla menen myös ylävatsan ultraan. Ymmärtääkseni on tarkoitus tutkia, ettei kilpirauhasissa tai lisämunuaisissa ole jotain häikkää. Rehellisesti sanoen en jaksa siihen uskoa, mutta onhan ne hyvä tutkia, sillä taustalla voisi olla vaikeitakin sairauksia.

Oletan tämän häröilyn johtuvan ihan vanhasta kunnon hms:sta. Lääkäri käski mittailla verenpaineita ja pulssia, erityisesti, jos näitä adrenaliinihyökyjä tulee. No, enhän minä kanna verenpainemittaria mukanani 24/7, mutta kotona olen nyt yrittänyt paineita mitata. Yhden pikkuisen adrenaliinipurskan sain kiinni mittarilla. Ainoa ero tässä muihin mittauksiin oli, että alapaine nousi ja verenpainemittari varoitteli epäsäännöllisestä sykkeestä. Pulssi ja yläpaine pysyivät samanlaisina kuin muissakin päivän mittauksissa.

Nyt viimeiset muutamat yöt olen nukkunut hyvin ja jopa 7 tuntia tai yli. Oletan tämän johtuvan antihistamiinista, jota nyt joudun syömään. Sain viikonloppuna nokkosihottumaa vatsaan ja rintaan. En ole aivan varma, mistä se johtuu, mutta suuresti epäilen kasvojenpesunestettä, jota käytän. Olen käyttänyt sitä jo pitkään, mutta pakkaset ovat voineet kuivattaa/herkistää ihoa. Lääkäri epäili myös, että tuo minun palelemisepisodini oli viruksen aiheuttama flunssa, mikä voi kuulemma aiheuttaa elimistössä muutoksia. Nyt kuitenkin taltutetaan näppylöitä antihistamiinilla ja hydrokortisonilla. Olen pessyt kaikki pyyhkeet ja vaatteet, jotka ovat olleet kasvojani/kaulaani vasten ja saattavat sisältää jäämiä pesunesteestä.

Lisäksi googlettelin aineita, jotka voivat aiheuttaa yliherkkyyttä. Mitään varmaa ei tietenkään voi sanoa, kun en edes tiedä onko kyseessä varmasti tuo pesuneste vai ei. Kuitenkin huomasin, että monessa pesuaineessa käytetään kookos-pohjaisia aineita, ja niistä yksi Cocamidopropyl Betaine (CAPB) on melko allergisoiva. Varmuuden vuoksi kävin ostamassa saippuoita ja pesunesteitä, joissa kyseistä ainetta ei ole. Niitä ei ollutkaan kovin helppo löytää. Pesen niillä ainakin kunnes nokkosihottuma varmasti häviää.

Kroppa on taas ollut kovilla, ja sekä adrenaliinit että ihottumat tuntuvat sekoittaneen sitä. Näistä johtuen olen myös huonosti tehnyt harjoituksiani, vaikka onneksi pilates-tuntini ovat jälleen alkaneet. Tunneilla tulee ainakin tehtyä jotain. Tätä tämä elämä tällaisen kropan kanssa on. En vaan tiedä, toivoako, että kaikki kokeet ovat normaalit vai että sieltä löytyy jotain. Toisaalta olisi kiva, jos adrenaliiniongelmilleni voisi tehdä jotain, mutta tietenkään en halua mitään uutta tautia tai hoidettavaa asiaa.

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli