Jalkakipuja

Minulla on jo jonkin aikaa ollut kipua jaloissa. Ensiksi alkoivat penikkatautityyppiset kivut, joita tunnistan omasta nuoruudestani. Kalvot jäävät jumiin säären etupuolella ja aiheuttavat kipua ja paineen tunnetta sääressä. 

Tämän jälkeen alkoivat väsymisen tunne kävellessä. Mietin jo, että olenko tulossa kipeäksi, kun ei vaan jaksa kävellä. Olin kyllä huomannut, että jalat ikään kuin lässähtävät sisään normaalia enemmän kävellessä ja hieman ihmettelin sitä, sillä nilkkatukeni ovat suht uudet. Ei tullut pieneen mieleenkään ajatella kenkiäni.

Tiesin, että kenkäni ovat parhaat päivänsä nähneet, mutta ajattelin, että kyllä ne nyt tämän kesän kestävät ja syksynkin vielä. Heitän sitten kauden päätteeksi roskiin. Kengät olivat käytössä jo viime vuoden, ja sisävuori on revennyt. Olin myös huomannut, että kengän sisäpohjan memory foam -tyyppinen pehmeä osa alkoi olla aika vajunut.


Mustaan sukkaan puetun jalkaterän alla on hierontapallo.

Oikeastaan vasta, kun fyssarille valitin jaloista toista kertaa peräkkäin alkoi hän ihmettelemään, miten tämä on mahdollista. Jalkapohjat avattiin ja hän käski minua hoitaa jalkapohjia hierovalla nyppyläpallolla. Olen nyt muutamana päivänä hieronut sillä jalkapohjia ja tehnyt muita annettuja liikkeitä jalkojeni hoitamiseksi.

Vasta tänään tuli mieleen, että pitäisikö oikeasti kokeilla niitä kaapissa odottavia uusia kenkä näiden vanhojen kuluneiden tilalle. No, olisi pitänyt ymmärtää asia viikkoja sitten! Todella suuri ero kävellessä. Jalat eivät kipeytyneet läheskään yhtä paljon, kun kävin kauppareissulla ja asioilla. Toki jatkan jalkapohjien hieromista ja hoitamista, mutta kyllä noilla kengillä on paljon merkitystä. Toivottavasti jalat alkavat pikkuhiljaa muuttua taas paremmiksi.

Sitä vaan ei aina huomaa, kuinka iso merkitys hyvillä kengillä on. Oikeastaan luulin noita vanhoja kenkiä vielä hyviksi, mutta uusilla kengillä kävely osoitti toisin. Niistä ovat pohjat ja jalan tuki kadonneet eivätkä edes nilkkatukeni pelasta niitä. Täytyy muistaa jatkossa, että kenkien kanssa ei ole leikkiminen. Jos haluan pitää löysät nilkkani ja romahtavan jalkaholvini kunnossa, pitää nilkkatukien lisäksi muistaa kenkien kunto. Kengät ovat väärä paikka säästää tai ajatella, että pärjään näillä vielä. Olin jo ostanut uudet kengät valmiiksi, mutten ollu tottanut niitä käyttöön. 

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli