Olkavarren kipu jatkuu

Alkaa tympiä, kun on yhdestoista viikko menossa olkavarren kipujen kanssa. Olen kokeillut siihen kaikkea - painehihaa, enemmän tulehduskipulääkkeitä, kylmää, tiikeribalsamia, fysioterapiaa, kalvojen ja lihasjumien avausta, kortisonipistosta... Lopulta päädyttiin tutkimaan asiaa ultraäänen avulla ja eilen koko olkavarsi olkapäästä kyynärpäähän ultrattiin. Kipeimmässä kohdassa, deltoideus-lihaksen kiinnityskohdassa, ei näkynyt mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Ärtyneeksi radiologi sen kuitenkin totesi, kun kipupiste löytyi todella helposti. Olkapäästä löytyi tulehtunut limapussi, mutta se ei aiheuta minulle mitään ongelmaa.

Olkapäätä päädyttiin nyt hoitamaan Felden-geelillä kolmasti päivässä viikon ajan sekä antamaan kylmähoitoa geelin laiton välissä. Tietysti käytän tulehduskipulääkkeitä normaalisti. Kädessä on nyt myös viikon verran loitontamiskielto, ettei ärsytetä sitä lisää. Toivon, että tällä vihdoin lähtee loputkin ongelmat olkavarresta ja kättä pystyisi taas käyttämään normaalisti.

Ongelmalliseksi tämän tekee vielä se, että vasen käsi on vahvempi käteni, vaikka oikeakätinen olenkin. Se on kuitenkin ollut se käsi, jolla avaan ovet, nostelen painavat tavarat ja johon luotan näissä tehtävissä. Sen nyt ollessa pois pelistä, on oikea joutunut yrittämään enemmän. Huomaan tekeväni asioita omituisissa asennoissa, koska oikea käteni ei jaksa tai pysty samaan kuin vasen. Aina tämän huomatessani yritän korjata asentojani.

Tiedän, että nämä tulehdukset vaan kuuluvat elämään, kun on hypermobiliteettioireyhtymä. Yleensä ne minulla kuitenkin oireilevat nivelissä, kuten ranteissa, varpaissa, sormissa, kyynärpäässä... Nyt tietysti on olkapäässä tulehdusta, eikä tulehdusta näy keskellä olkavartta. Tämän hoidon kanssa menneään nyt seuraava viikko ja toivotaan, että se sillä tokenee. Tai ainakin menee parempaan päin, jos ei kokonaan häviä.

Sain myös ikävikseni tällä viikolla kuulla, että PhysioPilatekseni loppuu. Olen joka kesä ottanut yksilötunteja PhysioPilateksessa talven ryhmätuntien lisäksi, ja nyt olenkin ihan tuuliajolla, mitä tehdä asian kanssa. Pitäisi varmasti kesällä aktivoitua kyselemään eri firmoista, onko heillä tunteja, missä niitä on ja kuinka asia heilllä toimii. Aina tietysti pitää myös kysellä onko heillä kokemusta yliliikkuvien potilaiden käsittelystä tai halua opetella asiaa kanssani. Tavallinen pilatekseni jatkuu normaalisti syksyllä, mutta siinäkin on kesätauko.

Tällä hetkellä olen ikään kuin odottavassa tilassa kaiken suhteen. Se on minulle rasittavaa, sillä tykkään ratkoa ongelmat heti ja olen tosi kärsimätön vain odottamaan. Nyt se on kuitenkin ainoa vaihtoehto. Yritän myös keksiä itselleni tekemistä, missä käteeni ei kohdistu rasitusta.

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli