Etikettiä etsimässä

Paksunnosta kynään.
Nyt kun käytän painehanskoja joka päivä töissä, on eteen tullut aivan uusi asia, mitä en ole tullut aiemmin ajatelleeksi - kätteleminen. Yhtäkkiä tajusin, että kuinkakohan epäkohtelias olen, kun kättelen ihmisiä hansikkaat kädessä. Piti oikein etsiä etikettioppaasta tietoa, että onko ok kätellä hanskat kädessä. Ohje menee seuraavasti:
  • Nainen saa kätellä miehiä hansikkaat kädessä.
  • Nainen saa kätellä naista hansikkaat kädessä vain, jos toisellakin naisella on hanskat.
  • Jos toisella naisella ei ole hansikkaita, pitää kättelykädestä ottaa hansikas pois kättelyn ajaksi.
Nytpä tiedän. Tosin painehansikkaita ei aina ole kovin helppo ottaa hetkeksi kädestä pois. Nyt olen kyllä ronskisti vaan kätellyt kaikkia hansikkaat kädessä. Sormituet otan yleensä pois, kun menen tapaamaan ihmisiä, mutta joskus menen suoraan omalta työpisteeltä palaveriin, jossa onkin uusia ihmisiä, joita kätellään. Silloin ovat sormituetkin paikoillaan.

Eipä tämä niin vakavaa tietenkään ole, mutta tuli vaan mieleen. Kätellessä toinen varmasti huomaa, että on hansikkaat käsissä.

Kynänpaksunnos käytössä. 
Hain tänään Respectasta sinne tilaamaani paksunnosta. Se on vaahtomuoviputkea, jossa on keskellä reikä. Sain sitä pätkän toimintaterapeutilta kynään varten ja sitä hetken testattuani päädyin ostamaan sitä lisää. Metrin pätkän hankin Respectasta.

Toimintaterapeutilta saamani pätkä päätyi tavalliseen kuulakärkikynään. Sillä kirjoittaminen on nyt paljon helpompaa, ja jaksan kirjoittaa sillä puristamatta ja painamatta kynää yhtä paljon kuin aiemmin. Olen viime ajat kirjoittanut Frixion-kynillä tai geelikynillä, sillä niistä on helpompi pitää kiinni ja muste juoksee helposti kynää painamatta. Niiden muste kuitenkin loppuu todella nopeasti, varsinkin kun kirjoitan pitkiä tekstejä käsin, kuten kirjeitä. Nyt askartelen työpaikallakin kynään paksunnoksen.

Viime viikot on niskojani ja hartioitani avattu fysioterapiassa. Fyssarini hieroo ihanasti myös kallon ja korvat, sillä kalvojen jumit kattavat koko pään. Ensimmäisten kertojen jälkeen jumit tulivat takaisin hyvin äkkiä, mutta nyt tulokset alkavat pysyä. Varmasti niska ja hartiat tarvitsevat käsittelyä seuraavillakin kerroilla ja yleensäkin niskani hoitoa myös jatkossa, sillä lihakset rasittuvat kovin helposti.

Viime fyssarikäynnillä pistettiin taas rankakin kuosiin. Se oli jumissa joka puolelta. Jumeja avattiin rintarangasta, kaulasta ja lannerangasta. Ihan erilainen tunne, kun kaikki ovat paikoillaan ja liikkuvat oikein. Lisäksi käsiteltiin kämmeniä, joissa kämmenluut olivat juuttuneet ranneluiden kanssa yhteen. Fyssari irroitteli niitä toisistaan ja kämmenien kiristävä tunne katosi. Jänniin paikkoihin sitä voi tulla jumeja... :D

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli