Testejä ja analyysejä

Pulssi kohdallaan.
Aloitan taas lauantaiaamua kirjoittamalla blogia. Tänä lauantaina minulla on rinnassa ja kyljessä kiinni Firstbeat-laite. Kaksi vuorokautta se on jo mitannut pulssiani ja stressitasojani. Sattuikin sitten sellaiset kaksi päivää töissä, että taitaa olla stressitasot aika koholla mittaustuloksissa. Toivottavasti tulokset kuitenkin näyttäävät, että elimistöni  myös palautuu stressistä.

Olen varmasti kertonutkin, että pulssini tuppaa aina aamuisin nousemaan korkealle. Tässä koneella istuessani pulssini nakuttaa tasaiset 120 lyöntiä minuutissa. On taas sykkeet kohdallaan. Mitäköhän johtopäätöksiä mahtaa mun tuloksia analysoiva ihminen näistä vetää. On jännä nähdä. Firstbeat on kuitenkin ensisijaisesti terveysanalyysi. Yritin kyllä naista varoitella etukäteen, että lääkäri tätä suositteli mulle, sillä mun pulssit ja verenpaineet heittelee.

Tämäntyyppinen analyysi pitäisi sieltä sitten lopputuloksena tulla:
Hyvinvointianalyysi-esimerkki (pdf)

Laitteelle on tallentunut sählinkityöpäivien lisäksi myös yksi pilates-tunti sekä fysioterapiakäynti. Tehdyistä asioista pidetään päiväkirjaa, jota itse olen pitänyt tosi tarkkaan. Lähinnä sen takia, etten kuitenkaan enää sitten myöhemmin muista, mitä kaikkea tein. Ajattelin myös, että mitä tarkemmin kirjaan tekemiseni, sitä enemmän tiedoista saadaan irti. Kun kuitenkin näistä oli tarkoitus vielä jutella työterveyslääkärinkin kanssa ja miettiä jatkoa.

Firstbeat-mittalaite.
Maanantaina olisi vuorossa sitten ne työterveysfysioterapeutin testit ja sitten lääkärille tämänkin tulospatteriston kanssa, kunhan saan kaikki tulokset. Oman intressin vuoksi kävin myös luuntiheysmittauksessa. PhysioPilateksessa tarjottiin mittausta alennuksella, niin kävin testauttamassa luuntiheyteni. Onneksi edes yksi asia on kunnossa! Pääsin terveelle tasolle 0,979 g/cm2 tiheydelläni ja luun kuorikerros on 3,7 mm paksu, joten ainakaan osteoporoosia tai osteopeniaa minulla ei ole. Naureskeltiinkin töissä, että löytyihän minusta yksi kohta, missä ei ole vikaa.

Viime viikolla, kun olin blogikirjoituksen kirjoittanut ja nousin tuolilta, napsahti jotain oikealla puolella lonkan ja selän välissä tosi kovaäänisesti. Ei sattunut kovasti, mutta teki jalkaan särkyä koko viikon. Fyssarilla kerroin tästä ja näytin, missä asennoissa liike jumittaa. S-I-nivel oli siinä napsahtanut pois paikoiltaan oikealla puolella, kun nousin tuolilta liian nopeasti. Onneksi se saatiin laitettua paikalleen, samoin kuin th 10-11-väli, joka jumitti selkää niin, etten jaksanut pitää alaselkää normaalissa asennossa. Jumi ylempänä veti vastaan liikaa ja selkä väsyi tavallista nopeammin. Naureskeltiin fyssarin kanssa, että tuo olikin uusi nikamaväli. Tuntuu, että kohta on koko kropan kaikki nikamat vähintään kertaalleen laitettu takaisin omalle paikalleen.

Kuulen mielelläni kommentteja, jos jollekulle on tehty esim. Firstbeat-mittausta. Itse odotan jo mielenkiinnolla, mitä testaus paljastaa.

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli