Kylmää ja lämpöä

Kylmä- ja lämpöpakkaus vierekkäin.

Kaaduin puolitoista viikkoa sitten täysin suoralla tiellä. Lieneekö siinä ollut pieni kuoppa vai antoiko nilkka itsekseen periksi. Kuka tietää. Lopputulema oli, että sukelsin asfalttiin polvilleni ja vasemman kyynärpään varaan. Vasempaan polveen ilmestyi heti turvotus ja mustelma ja oikeaan mustelma seuraavana päivänä. Oikeasta kyynärpäästä kuori vähän ihoa, muttei tullut edes kunnon naarmua. Vaatteetkin säilyivät ehjinä. Oikea nilkka vähän vääntyi ja oikea kenkä lähti kaatuessa irti.

Isoin ja ainoa kipu tuli vasempaan kainaloon. Seuraavaan päivään mennessä se oli muuttunut olkapää- ja kylkikivuksi. Epäilen venähdystä kylkienvälilihaksissa. Käsi nousee, joten ac-nivel on paikallaan.

Ikävä kyllä tämä osui nyt juuri sille puolelle, jossa on ac-nivelen paikoillaanpysymisen kanssa ongelmia ja lihakset kramppaavat helposti. Olen hoidellut olkaa ja kylkeä kylmäpakkauksella ja kipugeelillä normaalien tulehduskipulääkkeitteni lisäksi.

Sitten eilen noustessani istumasta seisomaan, sanoi alaselkä sopimuksen irti. Oletan ongelman olevan si-nivelessä ja lihaksissa / kalvoissa sen ympärillä.  Tällä hetkellä hoidan siis kylkeä kylmäpakkauksella ja alaselkää lämpöpakkauksella. Epäilys alkaa herätä, että olisiko kylkiongelmassakin kyse subluksaatiosta. Se voisi selittää myös alaselän oireilun. Kun selkäranka ei toimi yhdestä kohtaa oikein, aiheuttaa se ongelmia toisessakin kohdassa.

Ensi viikolla on taas fyssarille aika ja katsellaan tätä sitten yhdessä. Tässä on nyt kesälomalla aikaa hoidella kehon jumeja ja kolotuksia. Mutta ottaa tämä silti päähän. Arvailen, mikä voisi auttaa mihinkin vaivaan ja särkyyn. Onko kylmä parempi kuin lämpö vai toisinpäin?

Kyljen kipu ei anna nostaa painavia tavaroita (kuten paksua kirjaa) vasemmalla kädellä ilman, että kylkeen sattuu. Tämä rajoittaa hieman asioiden tekemistä, mutta onneksi lomalla on aikaa olla hidas.

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli