Peukaloiden tukiasiat etenevät

Tällä viikolla postiluukusta tipahti maksusitoumus peukalotukiin. Soittelinkin jo Villa Manusiin ja sain heinäkuulle ajan mittaukseen. Olen tästä tosi iloinen, sillä toivottavasti minulla on syksyksi sitten peukaloihin tuet ja niiden kivut helpottavat. Lämpimän kesäkuun jälkeen heinäkuu on alkanut viileänä. Peukaloni kipuilevat myös tämän takia entistä enemmän.

Seuraava jännitysmomentti onkin sopivan tuen löytäminen ja mittaus. Käsissäni on jo ennestään niin paljon tavaraa, että saa nähdä, mitä sinne saadaan sopimaan painehanskojen ja rannetukien väliin. Ja tietysti ne pitäisi olla käytettävissä ilmankin, esimerkiksi siivotessa tms. jolloin en pidä painehanskoja tai rannetukia kastumassa.

Toisaalta, en voi olla ainoa ihminen, jolle tuet on myönnetty ja jolla on käsissä enemmänkin ongelmia ja tukia. Eiköhän sieltä löydy hyvä ratkaisu käsien toimintaa tukemaan. Tähän luotan.

En osaa sanoa, miksi peukaloni ovat alkaneet kipuilla. Vanhemmitenhan ihmisen pitäisi teoriassa alkaa jäykistyä. Tiedän, ettei kaikille hypermobiileille näin kuitenkaan käy. Ero ystäviin ja tuttaviin kohdallani vaan kasvaa, kun muut jäykistyvät ja minä en. Käsien ollessa kyseessä toki käyttökilometrejä tulee lisää, mutta ehkä myös muiden nivelien tukeminen on kipeyttänyt entisestään niitä niveliä, joita vielä ei ole tuettu ja niihin on nyt kohdistunut enemmän rasitusta.

Onneksi itsellänikin alkaa kohta kesäloma. Odotan sitä jo kovasti. Odotan rauhaa lukea hyviä kirjoja, viettää rauhallisia päiviä ja tehdä asioita omaan tahtiini. Ei että arki nyt tällä hetkelläkään olisi minulla kovin hektistä, mutta tottakai se on eri asia, kun päivässä on 9 tuntia enemmän aikaa valita, mitä tekee. Tuo yhdeksän tuntia siis koostuu työpäivästä ja työmatkoista.

Tänä kesänä kesäreissunikin ovat lähinnä päiväreissuja kavereita tapaamaan. Ne eivät vaadi yhtä paljon suunnittelua tai energiaa. Tai varsinkaan pakkaamista, mitä inhoan yli kaiken. Yksi pidempi reissu minulle tulee sukulaisia tapaamaan, mutta sekin on pakkaamisen kannalta helpompi, kun sukulaisilta voi hätätilanteissa lainata tavaroita. Lomamatkalla hotellissa tämä on aina hieman haastavampaa.

Toivotan kaikille mukavia kesäisiä päiviä!

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli