Miksi kirjoitan

Sain hypermobiliteettisyndrooman diagnoosin noin vuosi sitten, ja yritin sen jälkeen etsiä tietoa sairaudestani. Sitä oli yllättävän vähän tarjolla, varsinkin suomen kielellä. Käytyäni hypermobiliteettiin erikoistuneen fysiatrin, Harri Hämäläisen luona, sain lisätietoa sekä hms:stä ja omasta oireistostani. Sain häneltä myös inspiraation kerätä tietoa sairaudesta ja linkkejä tähän blogiin sekä jakaa tietoa siitä, millaista elämäni on tämän taudin kanssa.

Ymmärrän, että ystävilleni ja läheisilleni on hankala ymmärtää, miksi minun kropastani hajoaa vuorotellen polvet, lantio, selkä, ranteet, sormet, kyynärpäät jne. Heidän on myös vaikea ymmärtää, miksi väsyn nopeasti enkä jaksa asioita kuten he jaksavat. Lihakseni työskentelevät päivittäin enemmän kuin niiden tarvitsisi, sillä sidekudokseni, jonka kuuluisi tukea kroppaani, on liian elastista. Tämä tarkoittaa, että kehoni ei pysty yhtä rankkoihin suorituksiin kuin terveen ihmisen keho. Lisäksi lihakseni tarvitsevat normaalia enemmän lepoa palautuakseen. Joustavan sidekudoksen takia joutuvat rustoni ja niveleni myös suuremmalle rasitukselle kuin muilla, ja tämän takia minulla on nivelrikkomuutoksia, välilevyn pullistumia ja välilevytyrä, ruston pehmentymää polvissa, jännetupintulehduksia ja muita paikallisia tulehduksia. En saa auki purkkeja ja käytän erilaisia apuvälineitä.

Toivon, että jakamalla kokemuksiani sekä etsimällä lisää tietoa ja jakamalla sitä, pystyn levittämään tietoa ja ymmärrystä tästä sairaudesta.




Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli